Home / ŠOKANTNO / DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U KOJOJ SU IZGORELE DVE BEBE: Otkriven pravi uzrok požara, majka ipak bila u kući kad je buknuo!

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U KOJOJ SU IZGORELE DVE BEBE: Otkriven pravi uzrok požara, majka ipak bila u kući kad je buknuo!

Deca stara dve godine i godinu dana, koja su nastradala 30. decembra 2017. u selu Porodin kod Žabara, preminula su od trovanja ugljen-monoksidom.

Iako se do sada verovalo da su požar u kući izazvale sijalice na jelki, uzrok tragedije je neispravni radio-aparat.

Njihova majka Milica M. (18) navodno je kobnog jutra izašla da nahrani stoku, ali se ispostavilo da je ona ipak bila u kući, u drugoj sobi.

Horor u kući

– Navodno, požar je izbio na radio-aparatu koji se nalazio u sklopu bračnog kreveta. Vatra je prvo izbila u spavaćoj sobi, pa se potom proširila i na druge prostorije. Veruje se da je kvar izbio zbog starosti radija i neispravnih instalacija. Majka je u drugoj sobi kuvala ručak, a kad je čula vrisku i videla dim, uplašila se i istrčala u komšiluk da zove pomoć. S obzirom na to da je reč o maloj deci, oni nisu mogli da se izvuku iz kuće koja je gorela, pa su se ugušili. U trenutku kada je na njih pao zapaljeni krov kuće, mališani su već bili mrtvi – objasnio je Kurirov izvor.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Skoro se doselili

Otac nesrećnih mališana u trenutku nesreće bio je u šumi i sekao drva. Inače, Martin J. i Milica M. u selo Porodin doselili su se nedavno, kada je njega usvojio izvesni meštanin kome je bila neophodna pomoć u kući.

J. I. – Foto: Privatna arhiva

About admin

Check Also

AUTO IZ KOGA JE UBIJEN IVANOVIĆ PRIPADAO SRBINU IZ AUSTRIJE? Vlasnik vozila nije među živima, istražuje se kako su ubice došle do kola

Zapaljeni automobil “opel astra” iz kojeg je, kako se sumnja, izvršen atentat na lidera Građanske inicijative ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com