Home / VESTI / SVET / GORI IZRAEL: Vojska Izraela podigla avione, raketni napadi Palestinaca ne prestaju! (FOTO/VIDEO)

GORI IZRAEL: Vojska Izraela podigla avione, raketni napadi Palestinaca ne prestaju! (FOTO/VIDEO)

Uprkos tome što je druga palesinska organizacija preuzela odgovornost za raketni napad, izraelska avijacija bombardovala je objekte Hamasa u Pojasu Gaze.

Pojas Gaze (Foto: jafrianews.com)

Izraelska avijacija bombardovala je kamp za obuku i skladište naoružanja Hamasa u Pojasu Gaze, odgovorivši time na raketni napad s te teritorije, saopštila je izraelska vojska na Tviteru.

“Kao odgovor na rakete koje su ranije danas lansirane prema Izraelu, vojno-vazdušne snage su napale kamp za obuku Hamasa i skladište oružja u Pojasu Gaze“, navedeno je.

Nedugo nakon vazdušnog napada, iz pojasa Gaze usledio je novi raketni napad koji je, prema prvim informacijama, pogodio izraelski grad Sderot, ali žrtve, za sada, nisu prijavljene.

Pogledajte snimke iz Sderota na prvom uviđaju mesta gde su pogodile palestinske rakete:


Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u izraelskom napadu najmanje 25 ljudi povređeno, među kojima i šestoro dece.

Tenzije na Zapadnoj obali, u Pojasu Gaze i u istočnom Jeruslimu počele su nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela i potpisao dokument o preseljenju američke ambasade iz Tel Aviva u Sveti grad.

Odluka Trampa izazvala je burne reakcije, kako arapskog sveta, tako i celokupne međunarodne zajednice.

Stalna predstavnica SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli odbacila je odgovornost Vašingtona za najnoviji talas nasilja na Bliskom istoku, istakavši da odluka Sjedinjenih Američkih Država o priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela ne predodređuje konačni status grada, jer, kako kaže, to pitanje treba da reše Izrael i Palestina u mirovnim pregovorima.

Na hiljade demonstranata učestvovalo je u demonstracijma na Zapadnoj obali u Ramali, Hebronu i Vitlejemu, paleći Trampove slike i automobilske gume i kamenicama i Molotovljevim koktelima gađajući izraelske policajce koji su ih rasterivali suzavcem i gumenim mecima.

Izvor: Pravda, B92

About admin

Check Also

ISTINA ISPLIVALA NA POVRŠINU – ZAPADNE LAŽI: Sve one koje je Kim Džong Un navodno ubio, oživeli!

Severnokorejski lider Kim Džong Un poznat je po navodnim bizarnim pogubljenjima neistomišljenika, ali sve češće ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com