Home / VESTI / REGIJA / METEOROLOZI UPOZORAVAJU, NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM! Za vikend sneg i u Beogradu, evo gde će biti najhladnije!

METEOROLOZI UPOZORAVAJU, NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM! Za vikend sneg i u Beogradu, evo gde će biti najhladnije!

Košava će duvati u tokom čitavog dana, ali u povremenim naletima, koji će dostići brzinu i do 17 metara u sekundi, zbog čega je na snazi žuti, a ponegde i narandžasti meteo alarm, koji je izdao Republički Hidrometeorološki zavod Srbije.

 

FOTO: PRINTSCREEN RHMZ

Na snazi je i narandžasti meteoalarm, i to u Banatu zbog vetra i jugozapadnoj Srbiji i Kosovu zbog loših vremenskih prilika.

 

Nešto bolja situacija najavljena je za sutra, ali metorolozi upozoravaju na veoma opasno vreme zbog snega i padavina u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

 

FOTO: PRINTSCREEN RHMZ

 

Po rečima meteorologa Đorđa Đurića, košava će duvati još danas, a od sutra se očekuje prestanak u svim košavskim područjima u zemlji.

U narednih nekoliko dana pratiće nas oblačnost i slaba kiša, a u planinskim delovima susnežica.

 

– Za vikend je sve izvesniji sneg i u nižim delovima, te i Beograd i sever Srbije mogu da očekuju snežni pokrivač – kaže Đurić.

 

Najviša dnevna temperatura na nivou cele Srbije može da dostigne maksimalno 13 stepeni, što je toplije nego prethodnih dana, ali već sutra biće hladnije. Za vikend se definitivno očekuje prodor hladnog vazduha, koji će temperature spustiti oko nultog podeoka.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Žuti meteo alarm koji je danas na snazi u Beogradu i većem delu zemlje, znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, savetuju meteorolozi.

 

Ovakvi vremenski uslovi mogu izazvati štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, probleme u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima, probleme u građevinarstvu – naročitu u radu sa kranovima, i slično. Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, i zdravo drveće, navodi se na sajtu RHMZ.

 

Kako nam je rečeno, Javno komunalno preduzeće “Zelenilo Beograd” tokom noći nije imalo intervencija, ali u jutarnjim časovima su intervenisali u Bulevaru kralja Aleksandra, gde je jak vetar u jednom privatnom dvorištu izvalio drvo.

 

(Kurir.rs/Blic)

About admin

Check Also

RADA TRAJKOVIĆ: Vučić prekriva krivicu za ubistvo, sramno, ponižavajući Srbe s Kosova!

Srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je danas da je višesatni razgovor ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com