Home / ZANIMLJIVOSTI / OTIŠLA JE U BANKU SP*RME DA DOBIJE DIJETE: Izabrali su donora, a nakon 9 mjeseci uslijedio je ŠOK!

OTIŠLA JE U BANKU SP*RME DA DOBIJE DIJETE: Izabrali su donora, a nakon 9 mjeseci uslijedio je ŠOK!

Kada su Jennifer Kramblet i njena partnerica Amanda Zinkon, odlučile započnu obitelj kasne 2011. godine, Jennifer je odlučila ostati u drugom stanju in vitro oplodnjom.

 

Kako bi započele proces, par je otišao u banku sperme u Ohiju, SAD kako bi pronašle odgovarajućeg donora za bebu. S obzirom da su koristile banku sperme, one su mogle “biraju” baš kakvog muškarca žele biti biološki otac njihovog djeteta. Imale su određene stvari koje su željele i izabrale su donora br. 380 koji je imao plave oči, plavu kosu i najbitnije bijelu kožu.

 

 

Kada su izabrale, Jennifer je bila oplođena od strane doktora koji je koristio uzorak sperme iz banke. Sve je prošlo glatko i san ove dvije žene o osnivanju obitelji je bio korak bliže ostvarenju.

9 mjeseci kasnije, Jennifer je otišla u bolnicu gdje je doživjela najveći šok života kada se porodila: Njezina beba nije izgledala ni nalik onome što je očekivala. Zapravo, dijete je bilo crne puti! Par je ostao šokiran!

 

 

Kako je ovo moglo dogoditi? Kako se ispostavilo, banka sperme je slučajno pomiješala bijelog donora koji je par tražio, kada je radnik pogrešno pročitao broj donora 380 i zamijenio sa 330, koji je bio Afro-Amerikanac.

S jedne strane, Jennifer je bila slomljenog srca i morala se izbori s osjećajem bijesa, razočaranja i straha zbog odgajanja crnog djeteta. Ona je odrasla u gradu kom nije bilo ljudi crne puti, a njena prva interakcija s takvom osobom bila je na fakultetu. Ona ništa nije znala o njihovoj kulturi i nije bila spremna za transrasno roditeljstvo. Bojala se da njezina konzervativna obitelj neće prihvatiti njenu crnu kćer.

 

 

S druge strane banka sperme je zaista napravila užasnu grešku. Ovakva pogreška može nekome promijeniti čitav život kao što je u slučaju Jennifer.

 


Jennifer tuži banku sperme zbog nemara i prevare. Kasnije ove godine bit će završeno suđenje.

Banka sperme treba biti odgovorna što nije pružila Jennifer i Amandi spermu donora koju su tražile. Ovakva greška jednostavno nije mala stvar i utjecat će na ovaj par do kraja života. Tužba je privukla dosta medijske pažnje. Naravnom Amanda i Jennifer rekle su kako one obožavaju svoju kćer i daju sve od sebe kako bi ona odrasla u zdravoj atmosferi.

(Hefty)

About admin

Check Also

(VIDEO) POTREBAN JE SAMO JEDAN PRITISAK NA DUGME: KUĆA KOJA NASTAJE I NESTAJE ZA 10 MINUTA!

Potreban je samo jedan potez i pritisak na dugme i vaš dom biće gde god ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com