Home / VESTI / SVET / UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA – TRAMP SE IZJASNIO O IZRAELU! BESNI IRAN, TURSKA…. Da li je ovo ookidač za početak SVETSKOG RATA!?

UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA – TRAMP SE IZJASNIO O IZRAELU! BESNI IRAN, TURSKA…. Da li je ovo ookidač za početak SVETSKOG RATA!?

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je Jerusalim glavnim gradom Izraela, prenose svetski mediji. Osim toga, Tramp je naveo i da će SAD prebaciti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Kako se navodi, predsednik SAD je rekao da je ovo priznanje početak novog pristupa sukobu Izraela i Palestine.

Tramp je naveo da je došao na mesto predsednika SAD da na novi način gleda ka svetskim problemima, a svi izazovi zahtevaju „novi pristup“.

Kako kaže, prethodnim predsednicima SAD priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela bilo je obećanje tokom izbornih kampanja, ali da to niko nije uradio.

– Izrael je suverena nacija sa pravima kao svaka druga da odluči koji je njen glavni grad. Prihvatanje toga je neophodno za postizanje mira. Pre 70 godina pod Trumanom smo priznali Izrael. Jerusalim je sedište izraelske vlade, izraelskog parlamenta, kao i izraelskog Vrhovnog suda – naveo je Tramp.

intermagazin.rs

loading...

About admin

Check Also

SPREMA SE DAN BESA U JERUSALIMU, armija Muslimana hrli posle molitve… (VIDEO, FOTO)

Izraelska policija se priprema za palestinski „Dan besa“, pa su povećali svoje prisustvo u Jerusalimu, ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *